Naujienos

Konstruktyvi ir verslui aktuali informacija.

ŠPPAR nariai susitiko su komercijos atašė Ukrainoje T. Matulevičiumi

 

Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmuose pirmadienį lankėsi komercijos atašė Ukrainoje Tomas Matulevičius. Susitikimo su verslo atstovais metu aptarta Ukrainos ekonominė situacija, galimos grėsmės ir bendradarbiavimo galimybės.

Nepaisant karo, Ukrainos rinka išlieka didelė ir siūlo plačias galimybes, ypač gynybos, energetikos ir maisto pramonės sektoriuose. Tačiau norint sėkmingai veikti šioje rinkoje, verslui būtina atsižvelgti į galimas rizikas, tokias kaip mokėjimų įšaldymas ar darbuotojų mobilizacija.

T. Matulevičius pabrėžė, jog žengiant į Ukrainos rinką svarbu patikrinti potencialių partnerių ar klientų patikimumą. Siekiant išvengti rizikos dėl galimų neatsiskaitymų, atašė rekomenduoja įsitikinti, kad sutartyse su Ukrainos įmonėmis būtų aiškiai apibrėžtos mokėjimo sąlygos.

Nors Ukraina pamažu žengia vakarietišku keliu, verslai vis dar susiduria su korupcijos apraiškomis, pavyzdžiui, bendradarbiaujant su šalies muitine. Komercijos atašė atkreipė dėmesį, kad Ukraina nepriklauso Europos Sąjungai, todėl Lietuvos verslininkams tenka spręsti klausimus, susijusius su specifiniais reikalavimais, procedūromis ir sertifikatais.

Susitikime dalyvavę ŠPPAR nariai įsitraukė į diskusiją apie šios rinkos galimybes ir dalijosi iššūkiais, su kuriais susiduria,  domėjosi dalyvavimu viešuosiuose pirkimuose. Atašė paragino įmones atidžiai stebėti konkursus per „Prozorro“ viešųjų pirkimų platformą, nes joje skelbiama didžioji dalis visų Ukrainos atstatymui skirtų konkursų.

„Ukrainoje vyksta svarbūs atstatymo darbai, o Lietuva kol kas dalyvauja kukliai. Yra galimybė prisidėti prie šalies ekonominio atsigavimo ir gauti abipusės naudos“, – pabrėžė T. Matulevičius.

Atgal
Kitos naujienos
2024-10-16

Šiauliuose atidaroma dailininko Vidmanto Vaitkevičiaus paroda

  Spalio 18 d. Saulės koncertų salėje atidaroma dailininko Vidmanto Vaitkevičiaus, pasaulyje žinomo kaip...
Plačiau
2024-10-15

ŠPPAR atstovė dalyvavo mokymuose apie žiedinę ekonomiką

  Spalio 3–10 dienomis Limasolyje, Kipre vyko Erasmus+ projekto mokymai „Let’s Learn About the Circular...
Plačiau
2024-10-15

Narys dalijasi: darbdavio pareigos organizuojant nuotolinį darbą pagal LAT išaiškinimą

  2024 m. spalio 8 d. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo kolegija priėmė galutinę ir neskundžiamą nutartį...
Plačiau